Personlig referens

Före detta klient

"Efter 42 år har jag äntligen lärt känna mig själv. Sedan jag var liten har jag känt mig annorlunda jämfört med mina kompisar och har inte kunnat sätta ord på detta. Min självkänsla har alltid varit låg vilket gjort att jag haft prestationsångest, behov att hela tiden jämföra mig med andra, stort bekräftelsebehov, mycket negativa tankar som jag inte kunnat hantera.

Jag har inte lyssnat på mina känslor utan stängt dem inne och istället intellektualiserat saker och ting. Jag har tagit dåliga beslut i tidig ålder om att jag inte ska vara någon till last vilket gjort att jag haft väldigt svårt att släppa in människor i min närhet och be om hjälp. Jag har haft fyra depressionsperioder under 10 år och träffat lika många terapeuter under den tiden. Ingen av dem har kommit fram till grundorsaken med mina besvär.

När jag träffade Mona första gången kände jag att det hon pratade om gick rätt in i hjärtat. Det hon sa var precis det jag behövde, någon som inte bara tittade på min situation idag utan som också förstod att det man har i sin ryggsäck spelar roll för den man är idag. Jag hade en riktigt tung ryggsäck med mig till Mona men hon och jag lättade tillsammans på den för varje besök och till slut stod jag där som en segrare utan en ständig klump i magen. Den hade ersatts med ett lugn, en sådan härlig känsla som knappt går att beskriva med ord.

Idag är i stort sett alla mina tidigare demoner borta och jag är en fri och stark människa som kan och vågar njuta av livet. Styrkan gör att jag kommer att klara de utmaningar som livet ställer på mig och det känns oerhört tryggt. Jag har fått tillbaka min identitet och känner mig som en hel människa efter drygt 40 år i ”landsflykt”. Kommer aldrig glömma dig!"

Mvh före detta klient

 

Svar till före detta klient;

Tack för dessa fina ord och för den tillit och förtroende du har gett mig. Det värmde! Tack också för att du så frikostigt erbjöd dig att skriva några ord om dig själv och din upplevelse av terapi. 

Med vänliga hälsningar från Mona

 

Anonym: 

Jag rekommenderar varmt att låta Mona få möjlighetet att ge dig verktyg i vardagen, för att våga må bra och våga ta ansvar för ditt eget värde, det har hon på riktigt gett mig"

Mitt liv har gått ut på att försöka få hela min omgivning att må bra och att vara den till lags. Kosta mitt värde vad det kosta ville. Sen, skulle det bli min tur att må bra - om det fanns någon tid över. Som ni förstår - den tiden har varit obefintlig. Det fanns/finns alltid någon med behov ... familj, vänner, bekanta, chefer, kollegor, tjejen i kassan på Ica......

Mona har hjälpt mig förstå att jag faktiskt "får" ha ett eget värde. Jag "får" läskigt nog ställa krav och kräva respekt från/på min omgivning och jag "får" lämna ansvaret där det hör hemma. Det kan betyda att alla inte längre kommer att tycka om eller acceptera mig. Jag förstår nu att det är helt ok. Jag förstår nu att vara alla till lags kommer aldrig att ge mig den respekt som alla människor har rätt till.

 Jag förstår nu att jag äger rätten till mitt eget liv och mina beslut som är bra för mig och som i sin tur är bra för dem som står mig nära och respekterar mig för den jag är. Jag bär ansvar för att förhålla mig och att ta vara på de verktyg jag fått av Mona.  Jag har förstått att jag är värd det.

Jag förstår att processen tar tid och jag förstår att även det är tillåtet.

Det viktigaste för mig, är att, som jag förstår att jag får vara nu, som boken med titeln säger "Våga vara snäll".

 Tack Mona du är fantastisk som hjälpt mig att - förstå. Jag trodde aldrig det skull vara möjligt att jag skulle få må så här bra, släppa det förflutna och se möjligheter, känna trygghet och ha tillförsikt om en ljusare framtid.

Svar till anonym;

Tack så mycket! känns alltid gott och förstärkande att få medverka till att du mår bättre och med tillförsikt om en ljusare framtid. Härligt! 🙂